Përtej praktikave tradicionale të Menaxhimit të Riskut: Qasja proaktive e iute

Mes kompleksitetit të peizazhit të sotëm ekonomik, menaxhimi i rreziqeve është bërë një shqetësim kryesor për bizneset në mbarë botën. Në një intervistë me përfaqësuesen e kompanisë fintech iute, Drejtoreshën e Departamentit të Riskut Alma Hasanaj, ne thellohemi në thelbin e filozofisë së menaxhimit të rrezikut, duke zbuluar strategjitë dhe njohuritë që nxisin besueshmërinë teklexo më shumë
Lajme

E vërteta e ofertave me 0% interes; financim i zgjuar!

Në një epokë pasigurie financiare, një ofertë spikat: Pagesa me këste me 0% interes! Por çfarë fshihet pas kësaj marrëveshjeje? Në këtë artikull do të zbuloni përfitimet dhe transparencën pas këtyre ofertave joshëse. Si mund ta kuptojmë “produkt me këste, me interes zero”? Në pamje të parë, blerja me këste me 0% interes mund tëlexo më shumë
Lajme

Dita Ndërkombëtare e Sindromës Down: iute “vesh” çorapet e Down Syndrome Albania.

Në Ditën Ndërkombëtare të Sindromës Down iute Albania tregoi përkushtimin e saj ndaj përgjegjësisë sociale duke ofruar mbështetje për organizatën Down Syndrome Albania. Në mbështetje të kësaj kategorie me nevoja të veçanta, përtej donacionit të institucionit ndaj organizatës, vetë stafi i iute Albania bleu një sasi çorapesh nga Down Syndrome Albania, duke ofruar ndihmë financiarelexo më shumë
Lajme

Epoka e digjitalizimit: Intervistë me eksperten pas website-it më të ri fintech në Shqipëri

Sot, Estonia qëndron si një fener i digjitalizimit, me kompaninë estoneze iute që këtë përparim e ka treguar edhe përmes një website-i të ri kushtuar operacioneve të saj fintech. Mjeshtëria pas këtij hapi digjital na shtyn të pyesim: Cilat strategji qëndrojnë pas ndërtimit të një faqeje të tillë? Për të zbuluar kompleksitetin pas pranisë nëlexo më shumë
Lajme

Do të jesh një “gjeni” financiar? Ja sekretet që duhet të dish!

E ke pyetur ndonjëherë veten se çfarë duhet për t’u bërë gjeni i parasë? Në fakt mjafton të dish vetëm disa koncepte të thjeshta. Çfarë është kredia? Për një moment, le të konsiderojmë produktet dhe shërbimet si ëmbëlsira dhe paranë si sheqeri. Marrja e një kredie është si të huazosh sheqer nga fqinji yt, porlexo më shumë
Lajme

CEO i grupit iute mbledh fonde për Ukrainën, kundër agresionit rus.

Tarmo Sild kryeson përpjekjet për mbledhjen e fondeve për pajisje kritike për ushtarët ukrainas. Në konfliktin e vazhdueshëm midis Ukrainës dhe Rusisë, solidariteti dhe mbështetja nga e gjithë bota janë vendimtare. Tarmo Sild, Drejtori Ekzekutiv i Grupit iute, ka marrë një qëndrim proaktiv në ndihmë të mbrojtjes së Ukrainës. Nën udhëheqjen e tij, iute kalexo më shumë
Lajme

Rama: Të evitojmë cash-in, shembull inovacioni në fintech.

Në një takim të jashtëzakonshëm të mbledhur në Shtëpinë e Biznesit më 31 janar 2024, Kryeministri Edi Rama theksoi rëndësinë e jashtëzakonshme të inovacionit, veçanërisht brenda sektorit financiar, për ta çuar Shqipërinë drejt një të ardhmeje më të mirë. Takimi, ku morën pjesë aktorë kryesorë, duke përfshirë drejtues të lartë nga bankat e nivelit tëlexo më shumë
Lajme
takimi mes fintech dhe shtepise se biznesit

Obligacionet me ofertë private: shqiptarët investojnë përsëri në iute. Rritet besueshmëria e kompanisë në operacione dhe shërbime.

Iute, kompania fintech estoneze, ka emetuar sërish obligacione me ofertë private, duke arritur vlerën e emetimit 2.7M euro. Kjo shumë e emetuar nga ky obligacion, tregon besueshmërinë që kjo kompani gëzon në sytë e investitorëve shqiptarë, por ajo flet edhe për një trend pozitiv për vetë ekonominë shqiptare dhe diversifikimin e mjeteve të investimit. Përlexo më shumë
Lajme
obligacionet me oferte private

Kampionia e Evropës Luiza Gega, imazh zyrtar i iute!

Një zhvillim fantastik për botën e sportit, ashtu edhe për industrinë fintech, është lajmi se kampionia e Evropës Luiza Gega, do të jetë ambasadorja e markës iute. Ky lajm është bërë i ditur pak ditë më parë nga vetë Luiza Gega në kanalet e saj të rrjeteve sociale. “Tek iute kam gjetur një skuadër fantastikelexo më shumë
Lajme
kampionia e evropes Luiza Gega - imazh zyrtar i iute