Kthehu pas

Do të jesh një “gjeni” financiar? Ja sekretet që duhet të dish!

Lajme

E ke pyetur ndonjëherë veten se çfarë duhet për t’u bërë gjeni i parasë? Në fakt mjafton të dish vetëm disa koncepte të thjeshta.

Çfarë është kredia?

Për një moment, le të konsiderojmë produktet dhe shërbimet si ëmbëlsira dhe paranë si sheqeri. Marrja e një kredie është si të huazosh sheqer nga fqinji yt, por me një plan të qartë se kur do t’ia kthesh mbrapsht. Ndërkohë që fqinji të ka huazuar vazon e tij të sheqerit, atij i është dashur të shtyjë për më vonë gatimin e ëmbëlsirës së tij ose ka shkuar dhe vetë të kërkojë këtë sasi borxh tek dikush tjetër.

E gjithë kjo është kostoja që ai ka marrë përsipër duke të të dhënë ty racionin e tij të sheqerit. Këtë kosto fqinji kërkon që ta ndajë me ty në formën e një interesi. Pra, interesi i kredisë tënde është sa i kushton fqinjit që të të ndihmojë.

Me të njëjtin shembull, imagjino sikur ti tani ke dëshirë për një ëmbëlsirë, por ke më pak sheqer seç duhet. Ama në të ardhmen, ti do të kesh disa lloje të ndryshme sheqeri. Po sikur të shijosh ëmbëlsirën e sotme me sheqerin e së ardhmes?

Kështu lindi zgjidhja e zgjuar “Bli tani, Paguaj më vonë”

Për ta bërë sa më të prekshëm këtë koncept, ne folëm me ekspertin e iute Znj. Lida Xhengo: “iute ofron atë çfarë në botë ekziston prej dekadash si lehtësi: Shërbimi “Paguaj më Vonë”. Praktikisht, ky është një shërbim besimi, ku ne e ndihmojmë klientin të marrë ofertat, produktet dhe shërbimet e ëmbla që synon, pa përdorur sasinë e tij të limituar të “sheqerit”, por duke i besuar se do jetë në gjendje në vazhdim të paguajë. Kështu, edhe dëshirat e tij plotësohen pa dëmtuar financat aktuale, por edhe partnerët tanë kanë mundësi të pasurojnë vitrinat e tyre me “ëmbëlsira” të ndryshme.”

Siç mund ta kuptosh, të jesh gjeni financiar është si të dish të gatuash një ëmbëlsirë. Me shërbimin e iute “Paguaj më Vonë”, ti mund të shijosh ofertat e “ëmbla”, pa hidhëruar financat e tua aktuale.

Më shumë lajme Shfleto gjithë lajmet

Njoftim në lidhje me përditësimin e listës së çmimeve të IuteCredit Albania sh.a

Dëshirojmë të bëjmë me dije në lidhje me disa përditesime të listës së çmimeve, efektive më date 29/04/2024: Vërtetim mbyllje kredie – 2,000 Lek; Vërtetim balance kredie – 2,500 Lek; Kopje e kontratës së kredisë – 2,000 Lek; Vërtetim për mbyllje kredie brenda 14 ditëve – 5,000 Lek; Komision i shtyrjes së datës së pagesëslexo më shumë
Njoftime

Përtej praktikave tradicionale të Menaxhimit të Riskut: Qasja proaktive e iute

Mes kompleksitetit të peizazhit të sotëm ekonomik, menaxhimi i rreziqeve është bërë një shqetësim kryesor për bizneset në mbarë botën. Në një intervistë me përfaqësuesen e kompanisë fintech iute, Drejtoreshën e Departamentit të Riskut Alma Hasanaj, ne thellohemi në thelbin e filozofisë së menaxhimit të rrezikut, duke zbuluar strategjitë dhe njohuritë që nxisin besueshmërinë teklexo më shumë
Lajme

E vërteta e ofertave me 0% interes; financim i zgjuar!

Në një epokë pasigurie financiare, një ofertë spikat: Pagesa me këste me 0% interes! Por çfarë fshihet pas kësaj marrëveshjeje? Në këtë artikull do të zbuloni përfitimet dhe transparencën pas këtyre ofertave joshëse. Si mund ta kuptojmë “produkt me këste, me interes zero”? Në pamje të parë, blerja me këste me 0% interes mund tëlexo më shumë
Lajme