Kthehu pas

CEO i iute, Akan Ajdini për SCAN TV: Mikrofinanca mes sfidave dhe mundësive për të gjithë!

Lajme

Drejtori i Përgjithshëm i iute Albania, Akan Ajdini, së fundmi u shfaq në emisionin Insider të TV SCAN, në një panel diskutimi me gazetarin Angelo Haruni. Z. Ajdini u thellua në aspekte të ndryshme që lidhen me kreditë e vogla dhe ndikimin e tyre tek individët dhe ekonomia në përgjithësi.

Një nga pikat kyçe të theksuara nga Ajdini ishte roli kryesor i mikrofinancës që luajti në zbutjen e barrës financiare të huamarrësve gjatë pandemisë. iute Albania zgjati afatet kohore të kredisë pa vendosur tarifa apo penalitete të fshehura, duke ofruar lehtësim shumë të nevojshëm për huamarrësit që përballen me pasiguritë ekonomike.

Duke shpjeguar arsyetimin e normave më të larta të interesit në mikrofinancë krahasuar me bankat tradicionale, Ajdini sqaroi se kompanitë mikrofinanciare prokurojnë fonde nga tregjet financiare ndërkombëtare, ku normat e interesit priren të jenë më të larta. Për më tepër, këto kompani marrin përsipër rreziqe më të mëdha duke ofruar kredi më të vogla për individët që mund të mos kualifikohen për kredi bankare.

Ajdini gjithashtu adresoi sfidat që rrjedhin nga mungesa e burimeve njerëzore në sektorin mikrofinanciar. Me më pak profesionistë në dispozicion për të lehtësuar dhënien e kredisë, industria përballet me kufizime në zgjerimin e shtrirjes së saj dhe për t’i shërbyer në mënyrë efektive një klientele më të gjerë.

Pavarësisht këtyre sfidave, Ajdini mbetet optimist për potencialin e pashfrytëzuar të mikrofinancës në Shqipëri. Duke cituar statistika, ai vuri në dukje se shuma totale e kredive në Shqipëri mund të shkojë deri në 38% të PBB-së së saj, duke lënë hapësirë të mjaftueshme për zgjerim dhe përfshirje më të madhe financiare. Kjo nënvizon mundësitë e mëdha si për huadhënësit ashtu edhe për huamarrësit për të marrë pjesë dhe për të përfituar nga iniciativat e mikrofinancës.

Në mbyllje të fjalës së tij, Z. Ajdini nënvizoi potencialin transformues të mikrofinancës në nxitjen e rritjes ekonomike dhe fuqizimin e individëve për të arritur stabilitet financiar.

Më shumë lajme Shfleto gjithë lajmet

Njoftim në lidhje me përditësimin e listës së çmimeve të IuteCredit Albania sh.a

Dëshirojmë të bëjmë me dije në lidhje me disa përditesime të listës së çmimeve, efektive më date 29/04/2024: Vërtetim mbyllje kredie – 2,000 Lek; Vërtetim balance kredie – 2,500 Lek; Kopje e kontratës së kredisë – 2,000 Lek; Vërtetim për mbyllje kredie brenda 14 ditëve – 5,000 Lek; Komision i shtyrjes së datës së pagesëslexo më shumë
Njoftime

Përtej praktikave tradicionale të Menaxhimit të Riskut: Qasja proaktive e iute

Mes kompleksitetit të peizazhit të sotëm ekonomik, menaxhimi i rreziqeve është bërë një shqetësim kryesor për bizneset në mbarë botën. Në një intervistë me përfaqësuesen e kompanisë fintech iute, Drejtoreshën e Departamentit të Riskut Alma Hasanaj, ne thellohemi në thelbin e filozofisë së menaxhimit të rrezikut, duke zbuluar strategjitë dhe njohuritë që nxisin besueshmërinë teklexo më shumë
Lajme

E vërteta e ofertave me 0% interes; financim i zgjuar!

Në një epokë pasigurie financiare, një ofertë spikat: Pagesa me këste me 0% interes! Por çfarë fshihet pas kësaj marrëveshjeje? Në këtë artikull do të zbuloni përfitimet dhe transparencën pas këtyre ofertave joshëse. Si mund ta kuptojmë “produkt me këste, me interes zero”? Në pamje të parë, blerja me këste me 0% interes mund tëlexo më shumë
Lajme