Kthehu pas

Intervistë me Taulant Stërmasin: iute mbështet Maratonën e Kamzës

Evente

Një tjetër aktivitet sportiv i shtohet kalendarit sportiv në Shqipëri. Kjo është “Maratona e Kamzës” e cila zhvillohet me mbështetjen e iute dhe në kujdesin e Taulant Stërmasit.

Para nisjes së kësaj maratone ne zhvilluam edhe një intervistë ekskluzive me Z. Stërmasi.

Taulant, a mund të na thoni më shumë për eventin e Maratonës së Kamzës?

Taulant Stërmasi: Absolutisht, Maratona e Kamzës është një tjetër platformë promovimi sportive e cila pritet të gjallërojë edhe jetën e qytetit të Kamzës. Eventi është planifikuar të zhvillohet më 24 mars, të dielën, duke nisur në orën 9:00. Ky event ka një rëndësi të madhe pasi shënon maratonën e parë në Kamëz, duke kontribuar në rritjen e sportit brenda Shqipërisë. Pjesëmarrësit mund të presin një tour sfidues por shpërblyes që promovon shëndetin, fitnesin, angazhimin e komunitetit dhe vetë qytetin e Kamzës.

Çfarë do të thotë Maratona e Kamzës për sportdashësit shqiptarë?

Taulant Stërmasi: Maratona e Kamzës do të jetë një dëshmi e rritjes dhe zhvillimit të atletikës brenda vendit tonë. Për fansat, nuk ka të bëjë vetëm me shijimin e ngjarjes; ka të bëjë me të qenit pjesë e një lëvizjeje që promovon një mënyrë jetese aktive dhe prezanton qytetin e Kamzës në një skenë më të madhe kombëtare. Me mbështetjen e eventeve si Maratona e Kamzës, Federata e Atletikës sheh një rritje të pjesëmarrjes dhe interesimit në të gjitha disiplinat sportive, gjë që është tepër premtuese për të ardhmen e sportit shqiptar.

Kush do të jetë pjesë e kësaj maratone?

Taulant Stërmasi: Maratona e Kamzës është një event sportiv gjithëpërfshirës që fton këdo të bëhet pjesë e kësaj eksperience të veçantë. Qytetarët do të kenë mundësi të garojnë përkrah atletëve elitarë por në garë do të jenë edhe garues të tjerë amatorë apo të rinj nga gjimnazet apo shkollat 9-vjeçare. Të gjithë njerëzit që janë të apasionuar pas sportit dhe atletikës, mund të bëhen pjesë e kësaj maratone që zhvillohet për herë të parë, duke u regjistruar shumë thjeshtë dhe në pak sekonda, në link-un që është shpërndarë nga faqet zyrtare të eventit “Kamza Marathon 2024”.

Cilat janë sfidat e organizimit të një maratonë?

Taulant Stërmasi: Organizimi i një maratonë vjen me një sërë sfidash, në radhë të parë logjistike dhe financiare. Nga sigurimi i lejeve dhe koordinimi me autoritetet lokale deri te garantimi i sigurisë së pjesëmarrësve dhe spektatorëve, ka shumë gjëra që bëhen bashkë në planifikimin e një ngjarjeje të tillë. Për më tepër, financimi i ngjarjes mund të jetë një pengesë, pasi maratonat kërkojnë burime të konsiderueshme për të funksionuar me sukses. Këtu partnerët si iute luajnë një rol vendimtar. Si një nga sponsorët zyrtarë të Maratonës së Kamzës, mbështetja e iute shkon përtej asistencës financiare; ai demonstron një angazhim për promovimin e sportit, shëndetit fizik dhe mirëqenies mendore brenda komunitetit tonë. Përfshirja e tyre si sponsor i përgjithshëm na ka lehtësuar disa ngarkesa që lidhen me organizimin e ngjarjeve të tilla dhe kontribuon në suksesin e përgjithshëm të maratonës dhe zhvillimin e sportit në Shqipëri.

Si përfundim, Maratona e Kamzës nuk ka të bëjë vetëm me vrapimin; ka të bëjë me nxitjen e një kulture të shëndetit, fitnesit dhe angazhimit të komunitetit. Me mbështetjen e partnerëve si iute, evente si këto mund të vazhdojnë të lulëzojnë, duke pasuruar jetën e entuziastëve të sportit shqiptar dhe duke kontribuar në rritjen e atletikës në vendin tonë.

Më shumë lajme Shfleto gjithë lajmet

Njoftim në lidhje me përditësimin e listës së çmimeve të IuteCredit Albania sh.a

Dëshirojmë të bëjmë me dije në lidhje me disa përditesime të listës së çmimeve, efektive më date 29/04/2024: Vërtetim mbyllje kredie – 2,000 Lek; Vërtetim balance kredie – 2,500 Lek; Kopje e kontratës së kredisë – 2,000 Lek; Vërtetim për mbyllje kredie brenda 14 ditëve – 5,000 Lek; Komision i shtyrjes së datës së pagesëslexo më shumë
Njoftime

Përtej praktikave tradicionale të Menaxhimit të Riskut: Qasja proaktive e iute

Mes kompleksitetit të peizazhit të sotëm ekonomik, menaxhimi i rreziqeve është bërë një shqetësim kryesor për bizneset në mbarë botën. Në një intervistë me përfaqësuesen e kompanisë fintech iute, Drejtoreshën e Departamentit të Riskut Alma Hasanaj, ne thellohemi në thelbin e filozofisë së menaxhimit të rrezikut, duke zbuluar strategjitë dhe njohuritë që nxisin besueshmërinë teklexo më shumë
Lajme

E vërteta e ofertave me 0% interes; financim i zgjuar!

Në një epokë pasigurie financiare, një ofertë spikat: Pagesa me këste me 0% interes! Por çfarë fshihet pas kësaj marrëveshjeje? Në këtë artikull do të zbuloni përfitimet dhe transparencën pas këtyre ofertave joshëse. Si mund ta kuptojmë “produkt me këste, me interes zero”? Në pamje të parë, blerja me këste me 0% interes mund tëlexo më shumë
Lajme