Kthehu pas

Takim me gazetarët: mikrofinanca zbulon arritjet & sfidat. iute Albania pro gjithëpërfshirjes komunitare.

Evente
iute takim me gazetaret

Ditën e djeshme, Shoqata Shqiptare e Mikrofinancës dhe drejtuesit e kompanive kryesore të industrisë, ftuan në takim gazetarë dhe përfaqësues mediatik, për të adresuar disa arritje dhe sfida ekonomike me të cilat përballet mikrofinanca, rrjedhimisht dhe ekonomia shqiptare. Ndër folësit ishte Z. Akan Ajdini, Drejtor i Përgjithshëm i Iute Albania, i cili theksoi rolin kryesor të mikrofinancës në nxitjen e fuqizimit ekonomik.

Në një diskutim të hapur me gazetarët, Z. Ajdini nënvizoi nevojën urgjente për mbështetje nga sektori bankar për të nxitur rritjen dhe ndikimin e sektorit mikrofinanciar. Ai theksoi se ndërkohë që bankat tradicionale kanë një pozicion dominues në peizazhin financiar, institucionet mikrofinanciare si iute Albania, luajnë një rol vendimtar në shërbimin e komuniteteve të margjinalizuara, të cilat për shumë arsye mbeten të përjashtuar nga eksperienca financiare bankare.

“Për dallim nga bankat, ofruesit e mikrofinancës kanë një lidhje më të thellë me komunitetet të cilave u shërbejnë”, tha z. Ajdini. “Në Iute Albania, ne i kuptojmë nevojat unike të klientëve tanë dhe jemi të përkushtuar për t’u ofruar atyre zgjidhje financiare të aksesueshme dhe të përshtatura.”

Z. Ajdini theksoi gjithashtu sfidat me të cilat përballen kompanitë e mikrofinancës në arritjen e qëndrueshmërisë financiare, në të njëjtin hap me misionin shoqëror që ato kanë. Ai theksoi rëndësinë e gjetjes së ekuilibrit të duhur midis ndikimit social dhe qëndrueshmërisë financiare, duke vënë në dukje se iute Albania mbetet e përkushtuar për të ofruar shërbime financiare të përballueshme, duke garantuar praktika të përgjegjshme kreditimi.

Ndërsa Shqipëria kalon nëpër pasiguri ekonomike, iute Albania vazhdon të promovojë përfshirjen financiare të sa më shumë komuniteteve dhe fleksibilitetin në krijimin e produkteve sipas nevojave të tyre. Nëpërmjet zgjidhjeve inovative dhe përkushtimit të palëkundur, iute Albania mbetet e palëkundur në misionin e saj për të ndërtuar një të nesërme më të mire për të gjithë klientët e saj.

 

Më shumë lajme Shfleto gjithë lajmet

Njoftim në lidhje me përditësimin e listës së çmimeve të IuteCredit Albania sh.a

Dëshirojmë të bëjmë me dije në lidhje me disa përditesime të listës së çmimeve, efektive më date 29/04/2024: Vërtetim mbyllje kredie – 2,000 Lek; Vërtetim balance kredie – 2,500 Lek; Kopje e kontratës së kredisë – 2,000 Lek; Vërtetim për mbyllje kredie brenda 14 ditëve – 5,000 Lek; Komision i shtyrjes së datës së pagesëslexo më shumë
Njoftime

Përtej praktikave tradicionale të Menaxhimit të Riskut: Qasja proaktive e iute

Mes kompleksitetit të peizazhit të sotëm ekonomik, menaxhimi i rreziqeve është bërë një shqetësim kryesor për bizneset në mbarë botën. Në një intervistë me përfaqësuesen e kompanisë fintech iute, Drejtoreshën e Departamentit të Riskut Alma Hasanaj, ne thellohemi në thelbin e filozofisë së menaxhimit të rrezikut, duke zbuluar strategjitë dhe njohuritë që nxisin besueshmërinë teklexo më shumë
Lajme

E vërteta e ofertave me 0% interes; financim i zgjuar!

Në një epokë pasigurie financiare, një ofertë spikat: Pagesa me këste me 0% interes! Por çfarë fshihet pas kësaj marrëveshjeje? Në këtë artikull do të zbuloni përfitimet dhe transparencën pas këtyre ofertave joshëse. Si mund ta kuptojmë “produkt me këste, me interes zero”? Në pamje të parë, blerja me këste me 0% interes mund tëlexo më shumë
Lajme