Kthehu pas

Rama: Të evitojmë cash-in, shembull inovacioni në fintech.

Lajme
takimi mes fintech dhe shtepise se biznesit

Në një takim të jashtëzakonshëm të mbledhur në Shtëpinë e Biznesit më 31 janar 2024, Kryeministri Edi Rama theksoi rëndësinë e jashtëzakonshme të inovacionit, veçanërisht brenda sektorit financiar, për ta çuar Shqipërinë drejt një të ardhmeje më të mirë. Takimi, ku morën pjesë aktorë kryesorë, duke përfshirë drejtues të lartë nga bankat e nivelit të dytë, institucionet e parasë elektronike dhe teknologjisë financiare, AKSHI, AKCESK, dhe Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, nënvizoi rolin që kanë kompanitë fintech për të ofruar zgjidhje teknologjike. Të pranishëm në takim ishin edhe Drejtori Ekzekutiv i iute Albania, Z. Akan Ajdini dhe Drejtorja Ekzekutive e iutePay Znj. Stela Shkodrani, të cilët ndanë me të pranishmit modelin e tyre, si një rast ku teknologjia, digjitalizimi dhe inteligjenca artificiale kanë lehtësuar përvojën e klientëve me paranë.

Kryeministri Rama njohu rëndësinë e kombinimit të këtyre elementeve teknologjike dhe bëri thirrje për zbatimin e shpejtë të protokollit të Bankës së Hapur nga bankat e nivelit të dytë, duke theksuar urgjencën e përqafimit të teknologjive transformuese për të nxitur gjithëpërfshirjen dhe efikasitetin financiar.

Iute Albania ka advokuar vazhdimisht për transformime digjitale dhe për përfshirjen financiare të të gjitha komuniteteve, si një mundësi për t’i dhënë mjete të reja financiare shtresave të përjashtuara nga sistemi bankar, duke krijuar opsione të reja për zhvillim personal.

Gjatë takimit,  Qeveria Shqiptare materializoi vullnetin e tyre për të adresuar nevojat urgjente të subjekteve të teknologjisë fintech, duke përfshirë njohjen e fintech si një kanal zyrtar pagesash nga Tatimet, riorganizimin e projekteve integruese me subjektet e shërbimeve komunale dhe pagesat e thesarit. Ky proces do të udhëhiqet nga Ministri Ibrahimaj dhe një grup pune i dedikuar.

Në një deklaratë të përbashkët, pjesëmarrësit rikonfirmuan angazhimin e tyre kolektiv për digjitalizimin e mëtejshëm të përvojës financiare në Shqipëri, ku iute Albania ofron përvojë të prekshme nga praktikat më të mira lokale dhe estoneze, për të fuqizuar individët dhe bizneset shqiptare në një ekonomi gjithnjë e më dixhitale ndërkombëtare.

Më shumë lajme Shfleto gjithë lajmet

Njoftim në lidhje me përditësimin e listës së çmimeve të IuteCredit Albania sh.a

Dëshirojmë të bëjmë me dije në lidhje me disa përditesime të listës së çmimeve, efektive më date 29/04/2024: Vërtetim mbyllje kredie – 2,000 Lek; Vërtetim balance kredie – 2,500 Lek; Kopje e kontratës së kredisë – 2,000 Lek; Vërtetim për mbyllje kredie brenda 14 ditëve – 5,000 Lek; Komision i shtyrjes së datës së pagesëslexo më shumë
Njoftime

Përtej praktikave tradicionale të Menaxhimit të Riskut: Qasja proaktive e iute

Mes kompleksitetit të peizazhit të sotëm ekonomik, menaxhimi i rreziqeve është bërë një shqetësim kryesor për bizneset në mbarë botën. Në një intervistë me përfaqësuesen e kompanisë fintech iute, Drejtoreshën e Departamentit të Riskut Alma Hasanaj, ne thellohemi në thelbin e filozofisë së menaxhimit të rrezikut, duke zbuluar strategjitë dhe njohuritë që nxisin besueshmërinë teklexo më shumë
Lajme

E vërteta e ofertave me 0% interes; financim i zgjuar!

Në një epokë pasigurie financiare, një ofertë spikat: Pagesa me këste me 0% interes! Por çfarë fshihet pas kësaj marrëveshjeje? Në këtë artikull do të zbuloni përfitimet dhe transparencën pas këtyre ofertave joshëse. Si mund ta kuptojmë “produkt me këste, me interes zero”? Në pamje të parë, blerja me këste me 0% interes mund tëlexo më shumë
Lajme